skip to Main Content

Mısır’dan Türklere Vize Kolaylığı

Mısır, Ukrayna-Rus Savaşı’ndan dolayı zarar gören turizmi canlandırmak için vize uygulamalarında değişikliğe gitti.
Yapılan değişiklikler:
Ülkeye ilk kez bireysel olarak gelen Güney Afrikai Kazakistan,  Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Gürcistan vatandaşlarına da girişlerde Acil durum vizesi verilebilecek.
Güney Sina (South Sinai-Sharm el Sheikh havaalanı ve Taba sınır girişi) havaalanından turistlere, 15 günlük “yalnızca Sinai vizesi” uygulaması Türkiye, Hindistan, Pakistan, Çin, Fas  ve Cezayir üzere altı ülkeden gelen turistlerin Sharm el Sheikh’i ziyaret etmesi mümkün olacaktır. Sinai vizesi, Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba, Saint Catherine bölgelerinde geçerlidir.
Sinai vizesi için, havaalanı girişlerinde, uçak dönüş bileti, otel rezervasyonu, kredi kartı, kredi kartı olmayanlar için yanlarında en az 2000 dolar nakit para bulundurması gerekmektedir.
Vize kolaylığı 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren olmak üzere bir yıl süreyle geçerli olacaktır. 31 Mart 2023 tarihinde uygulama sonlanacaktır.
Yukarıda yazan vize kurallarına göre Sinai Only vizesi ile liveaboard yapabilmeniz mümkün değildir, çünkü liveaboard’larda aqaba sularını içerdiğinden dolayı, tam Mısır vizesi istenmektedir. Bu yüzden otel konaklamalı günlük dalış seçeneği seçmeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra, uçuşlarınız direk Sharm el Sheikh’e olmalıdır. Sharm el Sheikh sınırları dışına bu vize ile çıkmanız mümkün değildir. 

Ekstra bilgi almak isteyenler: info@anthiasdive.com üzerinden bize ulaşabilirler. 
Haber ile ilgili yetkili belge görmek isteyenler, aşağıdaki linke tıklayarak, Mısır Devleti’nin resmi facebook sayfasından yapılan duyuru görüntüleyebilirler.
https://www.facebook.com/100064812882317/posts/370211748482585/?d=n

İlk kez Mısır’a giriş yapacak olanlar için, pasaportunda hala geçerli olan  Japonya, ABD, Avustralya, Yeni Zelenda, İngiltere ve Schengen vizesi olanlar havaalanlarında acil giriş (emergency visa) vizesi alabilecekler.

Back To Top