skip to Main Content
Sharm El Sheikh’in En Favori Restaurantları

Sharm el Sheikh’in En Favori Restaurantları

Tatil planlarınızı yaptınız, uçak biletiniz ve vizeniz hazır, dalış ve otel rezervasyonunuz da tamamlandı. Geriye kaldı tatil programınızın biraz daha detaylarına girmek. Daha önce Mısır’ın En Ünlü 5 Yemeği isimli yazıda, yerel yemeklerden bahsetmiştik. Bu sefer de Sharm el Sheikh’e gelen Türklerin en memnun kaldığı restaurantları sizin için listeledik.

1- Camel Bar:

İsminin Bar olarak geçmesine aldanmayın, yemek menüsü az ve öz olsa da mutlu geçirilen bir akşam için tatilinizin bir gecesini buraya ayırın. Camel Hotel’in üst katında yer alan, kalitesinden ödün vermeyen ve başarısını uzun yıllara yayan Camel Bar’ı Naama Bay’de kolaylıkla bulabilirsiniz. Menüsündeki Camel Burger (ekstra peynir ya da mantar seçeneğini seçin) , şehirde yiyeceğiniz en iyi hamburger olma özelliğini taşıyor, pizza seçimi olarak Amerikan Hot (acılı ya da acısız seçebilirsiniz)ile hem hafif bir akşam yemeği, hem de keyifli bir atmosfer ve güzel müzikle geçirebilirsiniz. Daha klasik bir yemek seçimi için ise Beef Medallion’u tercih edebilirsiniz.

İçki menüsünde ise klasik bira için “Sakara”, biraz renklendirmek için tekila aromalı bira “Desperado” ve Long Island Tea kaçırmamanız gerekenler, çeşitli aromalarda nargileyi de Camel Bar’da bulabilirsiniz.

 

2- Sushi Lounge – Soho

Son iki yılın Türkler tarafından en memnun kalınan ve talep gören restaurantlarından birisi Sushi Lounge. Türkiye’deki sushi fiyatlarına göre oldukça düşük fiyatlı menü listesi ile tıka basa sushi yemek için ideal bir yer.

Ayrıca akşamları 19:00-22:00 arası “all you can eat” seçeneği ile 250 Mısır paundu ( yaklaşık 50 tl)karşılığında sushi bar’da oturup, önünüzdeki raylı sistemin üzerinde dönen sushi tabaklarından istediğinizi seçip, sınırsız bir şekilde yiyebiliyorsunuz.

 

3- Fairuz

Dünya mutfakları ile aranız çok da iyi değil ve Türk mutfağına yakın bir şeyler yemek istiyorsanız, Naama Bay’deki Fairuz restaurant bunun için en ideal yer. Özellikle menüden  “set mezze” seçerseniz, türk mezelerinden bazılarını ve de bir çok benzerini ufak değişikliklerle masanızda bulabilirsiniz. Soğuk ve sıcak mezelerden oluşan bu menü oldukça doyurucu ve çoğu zaman ana yemek siparişi vermenize ihtiyacınız olmayacaktır. İçecek menüsündeki  “Arak” isimli lübnan rakısı da Türk rakısına oldukça benzemektedir.

 

4-  Fares

Denizin adeta akvaryum gibi olduğu bu şehirdeki tatilinizden balık yemeden ayrılmayalım dediyseniz, öncelikle hatırlatalım ki Kızıldeniz Balığı az yağlı olması sebebiyle çok da lezzetli değil. Bunun yanı sıra balık pişirme teknikleri baharat üzerine yoğunlaştığından her ne kadar hiç baharat koymayın diye diretseniz de sipariş verdiğiniz balık bir şekilde baharatlı ya da aromaya bulanmış bir şekilde gelecektir. Hayal kırıklığı yaşamamak için balık siparişinden vazgeçip, kabuklu deniz ürünlerine yönelmenizi tavsiye ederiz.

Fares, Türk turistlerin yıllardır en rağbet gösterdiği balık restaurant’ı olmasının yanında, Sharm’da ikamet edenlerin de deniz ürünü yemek ve taze balık almak için ilk seçimidir. Fares’te Türk turistlerin en memnun kaldığı liste ise fares balık çorbası , yengeç, ıstakoz, kalamar ve karides. Türkiye fiyatlarının çok altında olan                                                                                                                                                                                                                                                      fiyatları ile deniz ürünlerine doyabilirsiniz. Fares’in iki dezavantajı var, alkol bulunmaması ve mekanın içindeki ağır baharat kokusu; bu yüzden üst katta yer alan teras çok daha ideal bir seçim olacaktır. Taksi ile Old Market’e gittikten sonra kime sorsanız Fares’in yerini size tarif edecektir.

 

5- Pomodori

Güzel bir atmosfer ve kaliteli bir yemek. İkisinin birleşimini Naama Bay’deki Pomodori İtalyan restaurant’ında bulabilirsiniz. Camel Hotel bünyesinde bulunan restaurant, kötü süprizlerle karşılaşmayacağınız bir yemek deneyimi olacaktır.

 

Not: Bu listeye Hard Rock Cafe’yi dahil etmedik, çünkü Hard Rock Cafe, standartlarını sürekli olarak koruduğundan ve herhangi bir istenmedik sürpriz ile karşılaşmayacağıınızdan, yerel restaurant kısmına eklemedik.

Back To Top