OPEN WATER KURSU’NUZA YARDIMCI 8 MADDE
1- Dalış eğitmeninizi dikkatle dinleyin ve izleyin. Eğitmeniniz dalış becerilerini gösterdiği sırada unutmayın ki bu becerileri yapma konusunda uzmanlaşmış bir kişiyi izleyerek öğrenmek en büyük şansınızdır.
2) Kursunuzda size öğretilen her şeyin bir sebebi var (size en anlamsız gözükecek şeyin bile), kursun başlangıcında birçok şey size gereksiz gibi gözücek olsa bile size öğretilecek her bir dalış becerisi sizin her an ihtiyacınız olabilecek becerilerdir. Eğitmeniniz size tüm bunları açıklayacaktır.
3) Sakin olun – söylemesi her zaman kolaydır, fakat uygulaması her zaman kolay değildir – genellikle çoğunluk problem yaşayabilir (bazen küçük, bazen büyük) ve yaşanılan problemler eğitmeniniz tarafından beklenilen problemlerdir.
4) Bir dalış becerisini uygulamayı başaramadığınız için stres olmayın ya da hayal kırıklığına uğramayın, eğitmeniniz sizinle ta ki siz bu beceriyi uygulayabilmeyi başarana kadar çalışacaktır.
5) Eğer sizin ile aynı anda dalış kursu alan birisi varsa ve dalış beceri uygulamalarını sizden daha çabuk bir sürede becerebiliyorsa endişelenmeyin. Bu bir yarışma değil, her kişi farklı sürelerde öğrenir. Ne kadar sürede öğrendiğiniz değil, öğrenip kursu tamamlamanız önemlidir.
6) Soru sormaktan asla kaçınmayın. Çoğu öğrenci anlamadığı noktaları sormaktan çekinir, anlamadığınız ya da kafanızda takılı olan tüm soru işaretlerini eğitmeninize sorun..
7) Kursta uyguladığınız becerileri her dalışta uygulayacağınız yanılgısına kapılmayın. Bazı öğrenciler, kursun yarısına geldiklerinde bu dalış becerilerini sürekli olarak su altında uygulayacaklarını zannederek, bu iş bana göre değil diyerek kurs’tan vazgeçerler. Normal bir dalış günü, suya atlar, balıklara ya da batıklara bakar ve sudan çıkarız. Genellikle de maskemizi ya da regulatörümüzü dalış boyunca çıkarmayız, ya da fin pivot (dalış kursunda genellikle öğrencilerin en zorlandığı beceri) yapmayız.
8) Son bir şey – Keyif almaya bakın. Rekreasyonel dalışın, sualtı dünyasından zevk almak için yapıldığını olduğunu unutmayın, bu nedenle de adı Rekreasyonel dalış (zevk almak ve eğlenmek amacıyla yapılan fiziksel etkinliğe dayalı aktivite anlamına gelir)’dır.